Kaheksas päev - Koolis õpilastena

 Kuna praktika koolis algas juba kell 7 hommikul, siis otsustasime bussiga kooli sõita ja jalutamine jätta päeva teiseks pooleks 😀.

Koolis võttis meid vastu pagar-kondiiter Maija. Suundusime nn pagar-kondiitri praktikale, mis sarnaneb meie koolis ettevõtte praktikaga, ainult, et see viiakse läbi koolis. Sellel praktikal teevad õpilased kõiki tooteid, mis kooli müügiüksused (õpilaste söökla, 2 bistrood) tellivad. Ülesanded olid õpilaste vahel ära jaotatud - keegi oli küpsetuses, keegi tegi tainad+täidised/kreemid, olid toodete vormijad ja viimistlejad ning pakendajad ja keegi oli ka nõudepesus. Praktika lõppedes koristasid need samad õpilased kogu klassi/klassid ära. Juhendajateks olid õpilastel elukutselised pagar-kondiitrid, kes kõik on läbinud õpetaja/juhendaja lühikursused. Töötajatega ja õpetajatega suhtlemine käis valdavalt vene keeles, sest märkasime, et nii räägitakse meiega rohkem. Õpilased seevastu rääkisid pigem inglise keeles. 

 



Pisipraktikate ehk praktilise õppetöö klass koos degusteerimisalaga

Loomulikult haarasime ka meie härjal sarvist ja hakkasime kiiresti saiu vormima, tegime kõike, mis meile ette näidati ja teha anti. Lõpuks öeldi meile, et oleme liiga kiired ja töö on otsas, seega pidime ligi tund aega varem nö lõunale minema 😂. Niimoodi jäi meie praktika üsna lühikeseks ja kella kaheteistkümneks olime koolist juba läinud. 

Lõunane ports- nii toidetakse õpetajaid :)

Homme LAIMA tööstusesse...

Kommentaarid

Populaarsed postitused