Kolmas päev - Kairi kohviku ja Laima muuseumi külastused

Hommikul aknast välja vaadates oli kindel, et ilm tõotab tulla soe ja päikeseline, seega otsustasime minna prantsuspärasesse Kairi kohvikusse jalgsi. Kohviku juures ootasid meid projekti manager Arturs ja tema Hispaaniast pärit praktikant. 

Kohvik Kairi on pere ettevõte ja sai mõned päevad tagasi 7.aastaseks. Kohvikut juhivad kondiitritest abielupaar ning müügitööga leti taga tegeles nende tütar.

Nime sai kohvik perenimest, milleks on Kairi. Kohviku nišš olid prantsuspärased toidud, kondiitri- ja pagaritooted.  Meile tutvustati tootmisruume, mis olid üsna väikesed, kuid väga kompaktsed. Kohviku miljöö oli õdusalt kodune ja tagasihoidlik, kus istekohti oli vaid 16. Kohvikut kaunistas rikkalik raamaturiiul, mis koheselt köitis meie tähelepanu, sest sisaldas peamiselt kondiitri-, pagari- ja kokaraamatuid. 

Müüdav toodang oli ehedalt prantsusepärane- ekleerid, makroonid, croissandid, mousseekoogid jms, mis loomulikult tuli kõik ära proovida :) Võtsime pisikese valiku, et kui see degusteeritud, siis võtame järgmised... mis osutus päris raskeks. Esimesena langes hispaanlanna, keda tabas suhkru üleküllus😂. Kõik koogid olid ülimaitsvad, et midagi ei raatsinud söömata jätta, mis tähendas aga seda, et uusi sorte me enam proovida ei suutnud. Seega ostsime neid hotelli kaasa😋

 


  

PS! Nad ootavad meie õpilasi enda juurde praktikale.

Päeva teisel poolel seadsime sammud Laima muuseumisse, kus ootas meid eest 2. kursuse koka õpilane Ester. Šokolaaditootmise ajalugu Lätis oli muuseumis virtuaalse tuurina, kus erinevate väljapanekute juurde rääkis giid digiseadmest kõrvaklappidesse (sulle sobivas keeles).

Oli äärmiselt põnev avastada erinevaid fakte šokolaadist. 
Kas teadsid, et: 
*kakaopuu kasvab 12 m pikkuseks ja kakaoviljad kasvavad välja puutüvest, mitte okstest nagu tavalisel viljapuul;
*keskmine eurooplane sööb aastas ära 6 kg šokolaadi aga 200 g šokolaadi valmistamiseks kulub 1 kakaovili;
*kakaopuu elab 200 aastani, vilju hakkab andma alles 8.aastal, andes 50 vilja aastas, saaki koristatakse 2 x aastas ja vilju kannab vaid 25 aastat.

Esimesed teatrivoorus :)

Kolm sõpra šokolaadidžunglis 😉


Homme kooli...

Kommentaarid

Populaarsed postitused