Üheksas päev - LAIMA tööstus

 Täna magasime kauem, sest meie programm algas alles pärastlõunal. Pidime sõitma linnast välja Laima uude tööstushoonesse. 

Laima uue tehase ehitust alustati 2017. aasta oktoobris ning selle üldpind on üle 7200 m2. Tegemist on kaasaegse ja energiasäästliku täpselt ja mugavalt planeeritud tootmisüksusega, mis tagab efektiivsuse ja kõrge tootekvaliteedi. Samuti on see funktsionaalne ja mugav tootmisüksus enam kui 100 töötajale. Lisaks on sellesse tootmishoonesse rajatud ka kaasaegne tootearenduslabor, mis võimaldab arendada ja täiustada uusi tooteid kaubamärgi "Laima" valikus.

Tootmisesse saamiseks oli vaja majja pääseda, st turvamehest mööda saamine ei olnudki nii lihtne. Kasutasime kõikvõimalikke suhtlemisviise - käed, jalad, inglise keel, vene keel, eesti keel 😂. Lõpuks saime turvamehelt magnetkaardi, mis aitas meid järgmistest ustest edasi pääseda. Tehases ootas meid tootmisjuht Juta, kes tegi meile võrratu tuuri mööda erinevaid tootmisüksusi, tutvustades meile inimesi, kes seal töötavaid, töid mida nad teevad, erinevaid tootmisprotsessi nüansse - tootmisliini töökorraldust, šokolaadi, glasuuride, pralinee jt kommimasside tempereerimist. Veel tutvustati meile laborit kaasaegsete seadmete ja võimalustega arendada uut sortimenti, mida erinevad tootmisüksused toota saaksid. Veel saime näha juhatuse ruume, logistika ruume. Esimene suur üllatus oli, et tehases töötavad liinide taga suuremas osas mehes, sest töö on füüsiliselt raske, kuna kogu tehas ei ole veel täisautomatiseeritud ja esineb palju käsitööd. 

Kokkuvõttes oli väga hariv ja põnev ning üks mis kindlasti meeli köitis, oli õhus hõljuv aromaatne šokolaadi lõhn. Tööstuses pildistada kahjuks ei lubatud.
Uhkelt juhatuse ukse taga poseerimas koos tootmisjuhi Jutaga.

Homme meistriklass Läti kooli õpetajatele....


Kommentaarid

Populaarsed postitused