Viies päev - Laupäeval üllatus koolis

 Meie üllatusest koolis sai magus tripp :) 

Vaeavalt olime kooli jõudnud, kui meid kamandati bussi. Seltskond oli meil seekord rahvusvaheline 1 hispaanlasest praktikant Alba, 7 prantslast, 2 eestlast Gerda ja Anneli ning ülikoolis giidiks õppiv lätlane Paula, kes eriala praktikat sooritab hetkel Läti koolis projektiosakonnas. 

Esimesena kulges meie tee Skriveru Gotinasse ehk aastal 1956 tegutsemist alustanud lehmakomme valmistavasse vabrikusse, kus meile räägiti inglise keeles ettevõtte ajaloost. Kõige tähtsam töö selles ettevõttes on kommide pakkimine, kus pakkimise kiirus ja kommide kaunis kuju olid väga olulisel kohal. Ettevõttes korraldati kommide pakkimise võistlusi, mille võitja sai ka palgalisa. Ühe kommi pakkimiseks läks keskmiselt 4 sekundit aega. Ka meie saime kommipakkimise kogemuse osaliseks, mille kohta väljastati ka tunnistus. Nii, et nüüd oleme Anneliga sertifitseeritud kommipakkijad 😜.

Piltidel (vasakult ülevalt): Anneli kommivabriku ees, Gerda kommivabriku sees, väiksed lehmkommid, suured lehmakommid, kommipakkimise töötuba, kommipakkijad Gerda ja Anneli, sertifikaat ja meie äge rahvusvaheline seltskond.

 




Kommid pakitud ja söödud, liikusime edasi Skriveru home ice cream jäätisevabrikusse. Ka see väike, armas ja õdus jäätisevabrik on alguse saanud ühe pere ilusast visioonist ja suurest tahtest. Nüüd on nad kohalikud tööandjad ja edukad ettevõtjad. Alastasime jäätise koolitusest, kus räägiti Läti jäätise ajalugu ja seletati lahti mõisteid- nt blombiir, sorbett, jäätis jms. Edasi järgnes nende sortimendist populaarsemate ja hooajaliste jäätiste degusteerimine. Jäätiseid toodi lauale 20 erinevat sorti, millest 3 olid soolased nt anžoovise-, õlle- ja ketšupijäätis, lisaks ka must jäätis. Eestlaste ja lätlase lemmikuks osutus õllejäätis😜 
 
 

 


Kes pole saldejumpsi söönud, see pole Lätis käinud :)

Kõht magusat täis, suundusime Läti suurima jõe Daugava kaldapealsesse restorani Klidzina päriselt sööma. Toit oli meeletult hea.

  
Sellega ei olnud veel päev läbi. Kõhud täis aeg jalutama minna Koknese parki, mis loodi 1900. a Daugavas Pērse jõe suudme äärde. Pargis asuvad Koknese keskaegsed lossivaremed, renoveeritud purskkaev "Fauni pea", mis asus 1930. aastatel mitte kaugel legendaarsest üleujutatud Pērse joast, mida praegu tähistab J. Zihmanise kiviskulptuur "Pērse tüdruk". Pargis on mitmeid puuskulptuure, skulptor G. Burvise loodud 11-meetrine puuskulptuur nimega "For Eternity". Ajaloohuvilised hindavad Rootsi ajast pärit keldi riste ja malmkahureid.




Pühapäev on meil esimene puhkepäev😀



Kommentaarid

Populaarsed postitused